• banner1
 • banner2
 • banner3
 • banner4
 • banner5
 • Nyaraljon jól felszerelt lakókocsiban
  a görögországi Odysseia kempingben Korinoson.
  Hívjon +36-30/518-1206
 • Kirándulás a Meteorákhoz
  Látogassa meg a világon egyedülálló, sok száz éves kolostorokat!
  Hívjon +36-30/518-1206
 • Élvezze a görög tenger szépségét
  Fedezze fel a tengerpartot, mártózzon meg a páratlan élményt nyújtó görög tengerben! Látogassa meg Görögország nevezetességeit. Korinos, Platamonas, Halkidiki!
 • Lakókocsis nyaralás Görögországban
  A lassan mélyülő homokos tenger kisgyermekkel utazók részére ajánlott.

  Hívjon +36-30/518-1206
 • Részletre is
  Nyaralását akár részletre is kifizetheti!
  Hívjon a részletekért: +36-30/518-1206

grgtemplom

Korynos

Korynos csendes, hangulatos görögországi kisváros, a főutcán rengeteg étteremmel, büfével. Itt jól érezhetik magukat azok is, akik tartózkodnak a zsúfolásig telt tengerparti nyaralóhelyektől. A helység jól felszerelt, minden nap friss pékáru kapható. Egészségügyi ellátás, gyógyszertár, infrastruktúra megtalálható.

Környező települések
Parália
Parália hangulatos kisváros, csodaszép, pálmafás tengerparttal. Rengeteg büfé, étterem, üzletek várják a szórakozni, vagy bámészkodni vágyó turistákat.
Paráliára áttérve, rögtön a város elején van egy Lidl élelmiszer áruház,ahol gyakorlatilag az itthoni árakon vásárolhatunk meg mindent.
Bérelhetünk a városban motort, jet-skit, robogót.


Katerini
Katerini közepes méretű város. Nagyon forgalmas, és az egyirányú, szűk kis utcácskákban figyelmesen közlekedjünk, mert nagyon könnyű eltévedni.
Mindenkinek ajánljuk, aki szereti a nagyvárosi forgatagot és a mediterrán típusú nagyvárosok hangulatát.
Kateriniből, Korinos felé vezető úton megtalálhatjuk a város közepén lévő gyönyörű Szikla parkot.(Park Dimotiki Katerini) Érdemes itt elidőznünk, a szemet gyönyörködtető szín kavalkádban, és hűsűlni, a fák árnyékában.

További kirándulási lehetőségek:                                                                        

  trkp

Makrygialos

Görögország északi részén Pieria tartományban, Thesszalonikitől 40 km-re és Katerinitől 20 km-re található, kicsiny kb. 2000 főt számláló, igazi hamisítatlan görög halászfalú, ahol a helyi lakosok még ma is jobbára halászatból, kagylótenyésztésből élnek. Két sziklaszirt közé zárt hosszú, fokozatosan mélyülő szabad strandja homokos. Nagyon tiszta! Nem hiába lobog a part közepén a nemzetközi elismertséget jelző kék zászló. Makrygialos nem túl nagy, gyalogosan hamar bejárható.
A közelben, gyalogosan is megközelíthetőek a pydnai romok, amik Nagy Sándor hadjárataiból ismertek. A romok alatt található partszakasz szintén hangulatos szabad strand, ahol a vendégek kényelmét tavernák biztosítják, kihelyezett nyugágyakkal, napernyőkkel, amiket fogyasztás ellenében lehet használni. Makrygialos partján rengeteg taverna várja a nyaralókat. Az árak szolidak.
Makrygialos közelében található egy sólepárló, ahol a tiszta, sós levegő jótékony hatásán kívül, lehetőség van iszappakolás igénybevételére is. Ez igen közkedvelt program az ott nyaraló vendégek körében. Ott is van lehetőség fürdőzésre is, igen tiszta, viszont teljesen természetes környezetben. Többségében görögök járnak ide, de szívesen látják az idelátogató turistát is. Az itt található iszap nagyon jó hatással van a mozgásszervi betegségekre, és a bőrre egyaránt. Külön érdekesség, hogy a tengerben itt található tengeri szivaccsal lehet ledörzsölni a bőrről az iszapot! A parton rengeteg kagyló is található, lehet gyűjteni, és hazavinni emlékül.

Olympos hegy

Olympos az istenek lakhelye, Görögország legmagasabb hegysége, amely az ország északi részén, Thesszália és Makedónia határán emelkedik. A legújabb mérések alapján 2918,8 méteres magasságával Hellász legmagasabb hegye és egyike Európa legmagasabb csúcsainak is. Az ide látogató turisták, vagy hegymászók a hegy lábánál fekvő Litochoróból, azaz az Istenek városából indulhatnak a Zeusz trónjának is nevezett csúcs meghódítására. 

A görög mitológia elbeszélései alapján az istenek lakhelye az Olümposz legtetején volt. Itt élt a 12 olümposzi isten, azaz a Dodekatheon. Vezetőjük Zeusz volt, az időjárás, a mennydörgés és a villámok istene, aki a Mitikasz csúcson levő trónjáról uralkodott.
Az Olümposz földi paradicsom a hegymászók és a túrázók számára. Ha valaki túrára indul, gondoskodjon róla, hogy legyen nála elegendő víz, élelem, a meleg és az eső elleni védekezéshez fontos eszközök , na és persze egy jó térkép!

Érdemes ide ellátogatni, szinte belelehet harapni a tiszta levegőbe. 

Tempi völgy

Az Olimposz és az Ossza hegység között terül el ez majdnem 10 km hosszú szakadékokkal tagolt szoros. Ma itt vezet keresztűl az E75-ös út. Már a régi idők óta fontos útvonal vezetett át rajta, hiszen a völgyön át vezető út köti össze Észak Görögországot a Déli országrésszel. Az ókorban a Persza, Xerkszész uralkodó csapatai itt törtek be Athén felé, késöbb 1941-ben a Német megszálló csapatok ugyanitt hatoltak be, és ennek az emlékére van egy emlékmű is. A magas sziklák alatt folyik keresztül a Pineosz folyó, melynek partján zölddel a természet, és sok babérfát is találhatunk. A legenda szerint Daphné Apollón szerelme elől ide menekült és babérfává változott. Daphné neve jelentése babér.
A legenda körülbelül így szól: Mikor Apollón megölte a Püthon sárkányt utána találkozott Erosszal a szerelmi vágy istenével a Pineosz folyó környékén. Apollón, aki a görbe íj istene is volt kérdőre vonta Erószt, hogy ő mért hord nyilat. Erósz hogy bemutassa mirevaló az ő íjja, felröppent a Parnaszosz csúcsára és elővett két nyilat. Az egyik csillogó és hegyes volt a másik tompa és ólom nehezítette. A hegyes végű, ami szerelmet kelt, Apollónt találta el, a tompa végű, ami szerelmet űz pedig Daphné kapta. A jósisten szerelemre is lobban Daphné iránt, de a lány menekült, még a szó halatára is megborzongott. Hosszú időn át kergetőztek mintha vadász űzte volna zsákmányát. Mikor Daphné a Pineosz folyóhoz ért már nagyon elfáradt és kérte a Föld istenét és apját aki a folyó istene volt, hogy változtassák el női alakját. Ekkor földbe gyökeredzett lába és babérfává változott.
Daphné forrása a völgy közepén fekszik. Itt van autóparkoló, kisebb bazárféle. Egy függőhídon átsétálva jutunk át az Agia Paraszkevi barlangkápolnához. Állítólag aki alatt megremeg a híd annak nem tiszta a lelkiismerete, de gyakorlatilag megremeg az erős léptek alatt hiszen függőhíd. Itt a fenti kutakból ha vizet merítünk állítólag megfiatalodunk. Aki még nem ivott természetes folyóvízből, itt  megteheti. A híd alatt a hegy gyomrából tör fel egy nagyon tiszta vizű patak. 


Meteorák

A Meteorák a legnevezetesebb látnivalók egyike Görögországban. A környék tele gigantikus torony- és csipke alakú sziklákkal. Maguk a sziklák egyenként 100–150 m magasak.
A Meteora (görög szó) "levegőben levegőt" jelent. A sziklák elnevezése nem véletlen, valóban az égbolt közelében keresendők a csúcsok.
Meteorákon huszonnégy bizánci kolostor található, melyek egyenként 600 évnél idősebbek – a környék ennek köszönhetően igen híres zarándokhellyé vált. A kolostorok közül ma már csak ötöt használnak a szerzetesek.
Maguk az épületek elszórtan, csaknem 300 m magasan, tűhegyes, alig megközelíthető, meredek hegycsúcsokon helyezkednek el.
1920-ig az épületeket csak létrákon lehetett megközelíteni. A létrák egyenként 30 méteresek, vagy ennél magasabbak voltak, némelyeket a sziklákhoz rögzítették. Ma már hosszú, sziklába vájt lépcsősorokon és mély szakadékokat áthidaló hidakon bárki elérheti az épületeket.

 

 

Görögországi képek